Loading...

Tuesday, 23 April 2013

da lama tidak aku mempublish nie...huuu
hari ni aku nk perkenalkan salah satu masakan yang boleh dikatakan "favourite la dalam bahasa inggerisnye" masakan tersebut adlah gulai tempoyak ikan patin @ ikan yg ditangkap dari sungai pahang.:)
haaa...jom ushaaa gambar dulu....zaaaassssss..


ni la masakan nyer...ikan patin gulai tempoyak.


ini pon ikan patin jugak...


kalau sape2 yang berminat nak mencuba masakan ni...hah ni sya sertakan resepi untuk membuatnya...ttaaaaaaaa.....daaaaa.......
Ikan Patin Masak Tempoyak

5 cili padi
1 inci kunyit hidup
3 sb tempoyak
1 bunga kantan - belah 4
Sedikit daun kesum
1 asam keping
Garam


ha....dapatkan....harap2 sape yg da buat tu bleh la post kt sya ckit...x mnx bnyak ..satu tapaware je..hehehe...
selamat menjamu selera...

Saturday, 23 June 2012


ahaaaaa...korg tgk la kereta tu...kemas n segak lagi bergayekan....
hehehe tu la toyota 86,mngkin adik kepada ae86 kot...heheheh


Tuesday, 31 May 2011

gereja termoden di malaysia

salam semuaaaaaaaa.......

ari nie aku terkejut dngar satu berita....berkemungkinan orang laen dah tahu....hmmmmm..tp aku nak kongsi jugak....

kat area bukit jalil,ade satu gereja yg dah siap dibina....mmg besar gile la.....tengok pon,meremang bulu roma aku nie..hehehhe,cam seram la pulak....
kalau korang semua nak tengok...p je kt google image,taip jer gereja termoden di malaysia,konpem x sempat tekan dah keluar gambarnyer,,,hahahhahaha....gurau jer....
tue jerla u mlam nie.....

Wednesday, 18 May 2011

kenangan bersama:-0

nie epul nme nyer...skali pandang mcm actor.....tp palapes da...heheheheheh
nie aku ngan kwn sekolah aku...kiri tu bob,tengah tu aku la...,kanan,yg ensem tu owais qarnie....

sesungguhnya...persahabatan itu amat penting.....

Sunday, 15 May 2011

hilangkan bosan p putrajaya pagi2 buta



semacam pose.......
berbackgroundkan PICC
memang syok p sane(putrajaya)pemandangan mlm yg indah sempat jugak la aku ngan member2 bergambo.....
balik dari putrajaya,aku lepak BARAKAH maju dulu....isi perot...lapo beb..lapo....
apa2 pon aku xtido lagi nie.....

Saturday, 14 May 2011

blog KU

15 mei 2011........
memang aku sendiri x pasti apa yang aku wat nie .......yake diri aku nie????? aku create blog tue.....aku sendiri x percaye....hmmm.....ap2 pon aku dah create....so , aku kne go on and straight jela..hihihihi....mcm2....aku sendiri pon x tahu ape nak ditulis dlm blog aku nie...huhuhuhu
aku teringin tulis blog ni d sebab aku mmbace satu n dua n tiga post yang member aku wat..mmg terasa sadis,teruje n mcm2 lg....sebab tu aku bina blog nie.....agi pon aku ase mcm aku boleh berkongsi cerita hidop aku jer ngan blog yang aku bina nie....:)
tunggu la akn datang akn menyusul cerita n kisah2 hidop aku n kawan aku n macam2 la lagi....